• Facebook

Gold’s Gym Nieuwegein bestaat in 2020 al weer 36 jaar! Een hele tijd. Maarre … in de States tikken ze al de 55 jaar aan. Hoe is het eigenlijk begonnen? Dat lees je hieronder.

Joe Gold
Hij opende de eerste Gold’s Gym in augustus 1965, in Venice Beach, Californië. In die tijd bestonden er nog niet eens de “health clubs” zoals we die nu allemaal kennen. Dus Joe zette een trend! “The Mecca Of Bodybuilding” stond vol met zelfgemaakte apparatuur en kreeg veel bekendheid doordat Arnold Schwarzenegger en Dave Draper er kwamen trainen.

Pumping Iron
In 1970 verkocht Gold de toenmalige falende sportschool aan Bud Danits, een antiquair, en Dave Saxe, een juwelier. Dat was niet zo’n groot succes; ze boden het na een jaar te koop aan aan een van hun leden, Ken Sprague, en dat was een goede move. Hij was de eerste eigenaar die daadwerkelijk bodybuilding-wedstrijden sponsorde en organiseerde en hij had een groot netwerk in de filmindustrie. Daardoor was de gym te zien in een docudrama genaamd “Pumping Iron” (1977); hierdoor werd niet alleen de aandacht gevestigde op de sportschool zelf, maar ook op bodybuilding en lichaamsbouw in het algemeen.

Meer dan 700 locaties wereldwijd
Door de Mr. America-wedstrijd in 1977 en de Mr. America Day-parade in Santa Monica, gesponsord en bedacht door Sprague, werd het profiel van Gold’s gym nog groter. Mr. America kreeg dat jaar meer belangstelling van de pers dan de Oscar’s! Toen Sprage in 1979 Gold’s Gym verkocht aan Peter Grymkowski (een Mr. World bodybuilding-kampioen) en zijn partners was het de beroemdste sportschool ter wereld.
Grymkowski’s broer werd licentiedirecteur en bouwde Gold’s Gym uit van één locatie naar meer dan 700 locaties wereldwijd.

En eentje daarvan …. die staat in Nieuwegein! Ben je nog geen lid? Kom dan gauw eens kijken! Binnenkort begint onze Challenge, een programma van 12 weken waarin ook jij de beste versie van jezelf kunt worden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!