• Facebook

Het begon allemaal in Wenatchee, Washington, in de zomer van 1998. Personal Trainer en diëtiste Tammi Flynn startte een initiatief om haar leden vaker naar de sportschool te laten komen en gaf de mensen die daar gehoor aan gaven meteen ook voedseladviezen mee. Eet meer fruit!

Dat advies sloeg aan, de mensen begonnen vrijwel allemaal appels te eten, want die kun je lekker makkelijk meenemen, helpen goed tegen een hongerig gevoel en zijn nog lekker ook. Het eten van appels werd een standaardonderdeel van de Wenatchee Gold’s Gym Challenge.

Drie appels per dag

Op een gegeven moment deden er zoveel mensen mee dat het begon op te vallen bij het Washington Appel Comité! Zij benaderden Gold’s Gym om samen te gaan werken en Tammi publiceerde een boek “The Three Apple-a-Day Plan” waarin ze ook uitvoerig over haar Gold’s Gym challenge sprak.

Andere Gold’s Gym vestigingen kregen dit natuurlijk mee, zo ook Bill Austin uit regio New York. Hij gebruikte de opzet om zijn eigen Gold’s Gym-“community” hechter te maken en tegelijkertijd uit te bouwen. In augustus 2006 ging hij samenwerken met een andere Golds’ Gym franchisenemer die hem voorstelde om er een echte wedstrijd van te maken. Ze pakten het professioneel op, veel marketingactiviteiten en een prijzenpot van $ 10.000.00.

Langzaam maar zeker gingen steeds meer Gold’s Gym-vestigingen meedoen tot ze in 2011 in Amerika allemaal waren aangesloten.

De Challenge vandaag

Inmiddels zit er $ 100.000,00 in de pot en is de Challenge een niet meer weg te denken jaarlijks fenomeen. Het bevordert niet alleen de saamhorigheid tussen de leden, het trekt ook veel nieuwe leden aan EN het geeft de bestaande leden elk jaar opnieuw de kans een stap te nemen om onder professionale begeleiding op een verantwoorde manier aan zichzelf te werken.

Op woensdag 15 januari vindt de kick-off plaats van de eerste Nederlandse Gold’s Gym challenge. Lees er hier méér over of informeer aan de balie!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!