STRONG by zumba

Wat is HIIT training?
HIIT staat voor High Intensity Interval Training of in het Nederlands Hoge Intensiteit Interval Training. Dit is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. HIIT training is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust.

De hoge intensiteit intervallen zorgen ervoor dat je metabolisme maximaal verhoogd wordt, De vetverbranding gaat ook na de training nog door, in rust.Met High Intensity Interval Training val je sneller af dan met normale cardio. Je traint korter en intensiever en verbrand meer vet en niet alleen maar suikers. Aan gewone cardio kan je lichaam als het ware ‘gewend’ raken. Bij HIIT kun je de lat constant hoger leggen. Je traint het cardiovasculair systeem, dus je hart en bloedvaten.

Nu heeft zumba STRONG ontwikkeld, dit is een HITT training maar één gecombineerd met de wetenschap van Synced Music Motivation. In tegenstelling tot veel trainingslessen waar de muziek simpelweg een afspeellijst is die door de instructeur is geselecteerd. Bij STRONG is de muziek speciaal ontworpen om synchroon te zijn met de oefeningen, zodat elke punch, kick and jump, die je doet een gelijktijdig geluid heeft.

De muziek bij STRONG is eerst samengesteld en hierop worden de oefeningen op bedacht. Hierdoor wordt je uitgedaagt om precies op het goede moment de oefening te doen, dit is Synced Music Motivation. Recente studies hebben aangetoond dat het bewegen in sync met muziek het lichaam toelaat om energie efficiënter te gebruiken en mensen af te leiden van pijn en vermoeidheid, de stemming te verhogen, het uithoudingsvermogen te verhogen en de stofwisseling te bevorderen.

  • Facebook

Let op! Heb je last van een hart- en vaatziekte of hoge bloeddruk?
Dan doe je er goed aan om eerst met je cardioloog en sportinstructeur goed te bespreken wat voor jou de mogelijkheden zijn op het gebied van interval training. Het kan zijn dat deze vorm van cardio voor jou wordt afgeraden.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!