Waarom lijken mensen hier zoveel gelukkiger dan wij Nederlanders? Is het hun prachtige stranden? Hun eeuwige zonneschijn?

Kees en ik zijn al met redelijk wat mensen uit LA bevriend geraakt en zij behoren zeker tot enkele van mijn favoriete mensen! Waarom? Voornamelijk vanwege de chille vibes.  De mensen hier zijn super easy-going in elk aspect van het leven- inclusief Fitness.  In LA zijn mensen echt fan van fitness in de zin van ‘lifestyle’ .

Als het gaat om ‘de fitness lifestyle’ hebben we nog veel te leren van de mensen hier, en dat is precies waar ik het vandaag over ga hebben. Blijf scrollen om te ontdekken hoe mensen in L.A. op een gezonde manier in vorm komen en blijven!

 

1.       Outdoor Lifestyle – neem je trainingen / activiteiten zoveel mogelijk mee naar buiten
Los Angeles heeft de meeste dagen van het jaar heerlijk weer. Zelfs koud weer in LA zouden wij als Nederlander warm vinden. Hier leven mensen een ‘outdoor lifestyle’. Veel mensen komen onder andere naar LA om hun dagelijkse levenstijl op de meest idyllische manier te leven – dit heeft er mede toegeleid dat Californie en met name LA een fitness mecca is geworden. In deze regio van de US zijn sportscholen vaak de hele dag druk en de parken en natuurpaden zijn ​​vol met joggers, fietsers, yoga people, etc.  Meer tijd buiten spenderen is echt een aanrader. Natuurlijk hebben wij in Nederland niet zoveel zonne uren als hier in L.A., maar toch denk ik dat wij Nederlanders veel meer tijd buiten moeten en kunnen spenderen… Hoe vaak hebben we wel niet gehoord en heeft de wetenschap het niet keer op keer bewezen dat frisse lucht goed voor ons is?!

2.       Neem ‘Fitness & Health’ serieus
Kijk al naar het aantal sportscholen, juice & salad bars, acai bowls,  spa’s en outdoor plekken ingericht voor outdoor workouts in LA. Naast dat het je hier ook makkelijk gemaakt wordt, moet ik zeggen dat de mensen hier ook echt hun best doen om voor zichzelf te zorgen. Dit betekent het precies weten wat telt als het gaat om gezonde voeding, een effectieve workout en preventieve gezondheidszorg. Mensen hier, jong en oud, zijn bereid om tijd en geld te investeren in wat hen uitdaagt en gezond maakt; “het is duur om gezond te leven, maar het is duurder om ziek te zijn”.

Golds Gym Fitness
  • Facebook

 

 3.       Bedenk eenvoudige fitnessrituelen die je elke dag kunt doen
Met de nadruk op eenvoudig! Je hoeft dus niet iedere dag een killer-workout te doen. 30 minuten per dag gefocust een sportieve activiteit doen, of het nu een stuk fietsen, hardlopen of wandelen is, draagt al bij aan een enorme ‘happiness en energy boost’.

4.        ‘Live-and-let-live’ houding
Vanwege de diversiteit aan mensen zijn de meesten hier open-minded. Er is hier een geweldige mix van verschillende etniciteiten dat je aanmoedigt om buiten je eigen kleine bubbel te leven. Mensen genieten echt van het leven en staan open voor nieuwe ideeen en voor het leren van nieuwe dingen!

5.       Social Life
Opmerkelijk veel mensen spenderen veel van hun tijd buiten de deur waardoor ze anderen ontmoeten. Waarom zou je thuis blijven en eten koken als je ook om de hoek een eetgelegenheid hebt? Waarom je eigen boterham achter je bureau opeten als collega’s naar buiten gaan om te gaan lunchen? Na werk meteen naar huis? Het is toch veel gezelliger en makkelijk om ergens met vrienden een drankje te doen? Zoals ik hierboven al beschreef is alles hier ook ingesteld op sociale voorzieningen, gezien de hoeveelheid coffee, juice & salad bars, lunch plekken en andere fast, but healthy food restaurants!

 

Stay tuned voor de volgende blog over tips voor een effectieve leg workout!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!